Wat is deze Green Deal precies?

Om bij te dragen aan de klimaatdoelstellingen van de Europese Commissie, maakte de Vlaamse overheid haar eigen Green Deals op rond verschillende duurzaamheidsthema’s. Zo verenigt  zij verschillende organisaties om samen zoveel mogelijk vooruitgang te realiseren op een termijn van 3-4 jaar. De Green Deal “Eiwitshift op ons bord” streeft ernaar ons voedingspatroon te verduurzamen door te evolueren naar een 40/60 verhouding dierlijke/plantaardige eiwitten in een gemiddeld Vlaams dieet tegen 2030.

Wat betekent de deelname van Plantbeest?

Plantbeest werd erkend als relevante speler rond dit thema, waardoor we deze Green Deal officieel mee ondertekenden. We lanceren hiervoor 2 projecten:

 

Een nieuwe standaard voor een nieuwe generatie
Wist je dat… onderzoek aantoont dat kinderen de voorkeur geven aan smaken en voeding die ze via hun moeder reeds tijdens de zwangerschap leerden kennen? Het nieuwe eetpatroon van de volgende generatie begint daarom nu, bij deze generaties zwangere vrouwen. Met ons kraamkost pakket trachten we reeds plantaardige voeding op een laagdrempelige manier bij jonge ouders te krijgen. Dit willen we nu uitbreiden naar vrouwen die in verwachting zijn van een kindje. Hiervoor worden samenwerkingen met experts in het veld opgezet om nog beter te informeren en ondersteunen – binnenkort hierover meer!

 

 

Bedrijven geven het goede voorbeeld!
We ondersteunen sinds een aantal jaren bedrijven die hun werknemers duurzame, plantaardige catering willen aanbieden. Hierbij zorgen we ervoor dat werknemers en klanten voldoende eiwitten op hebben om na de maaltijd productief aan de slag te gaan, zonder negatieve impact op de planeet en zonder dat zij hierbij moeten inboeten aan smaak of beleving. Met onze deelname aan de Green Deal willen we deze missie een extra boost geven en nog meer impact realiseren. Dit doen we door de werknemers te bevragen en achteraf tips te helen over hoe zij ook thuis makkelijk en lekker plantaardig kunnen eten!

0
    Uw bestelling
    Winkelmandje nog leegTerug naar winkel